Loading
sprite4
Datacenter – Κέντρο Δεδομένων

Email

phone-512Τηλ: +30 24310 76050

Ένα νευραλγικό κέντρο για την επιχείρησή σας

Τα Κέντρα Δεδομένων (datacenter) χρησιμοποιούνταν σαν αποθήκες, όπου κάθε κομμάτι του hardware έκανε μια μοναδική δουλειά. Τώρα η εποχή της ενοποίησης είναι προ των πυλών. Οι συσκευές αποθήκευσης, οι servers και τα δίκτυα ενοποιούνται σε μία μεγάλη οικογένεια κοινών πόρων, και τα κέντρα δεδομένων ακολουθούν την ίδια αρχή. Χτίζουμε κέντρα δεδομένων που βασίζονται σε συγκλίνουσες αρχιτεκτονικές - ένα ανοιχτό μοντέλο που συγκεντρώνει διακομιστές (servers), NAS servers και δικτύωση πόρων οι οποίοι διαχωρίζονται μεταξύ πολλαπλών εφαρμογών.
Με όλα τα μέσα συνενωμένα σε αποτελεσματικά πακέτα, τα νέα κέντρα δεδομένων είναι πιο εύκολο να διαχειριστούν, και υποστηρίζουν την ταχεία επεκτασιμότητα (scalability) προς τα πάνω ή προς τα κάτω, των πόρων που σχετίζονται με τις υπηρεσίες cloud.
Είτε βρίσκεστε σε μια στρατηγική πολλών δεδομένων είτε απλά ψάχνετε να βελτιστοποιήσετε το περιβάλλον σας και είστε έτοιμοι για την ανάπτυξη, ένα κέντρων δεδομένων είναι πάντα μια ισχυρή στρατηγική .

Τι διαφορές έχει ένα συγκεντρωτικό κέντρο δεδομένων σε αντίθεση με τα υπόλοιπα;

  • End-to-end virtualization: Σε ένα συγκεντρωτικό κέντρο δεδομένων, εξυπηρετητές, δίκτυα και συσκευές αποθήκευσης εργάζονται όλα μαζί για να φέρουν τις επιχειρηματικές εφαρμογές online γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι η επιχείρησή σας μπορεί να ανταποκριθεί στις ραγδαίες αλλαγές της ζήτησης.
  • Χαμηλή συντήρηση: Με ένα ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου, η συντήρηση και η αντιμετώπιση προβλημάτων είναι πανεύκολη. Αντί της αντικατάστασης ολόκληρων μονάδων, χρησιμοποιήστε μια οθόνη για να διαπιστώσετε προβλήματα, να ανταλλάξετε στοιχεία και να αναβαθμίσετε τα αρχεία του συστήματος.
  • Ευελιξία: Μπορεί να οικοδομηθεί γύρω από την υπάρχουσα υποδομή του κέντρου δεδομένων σας και  να μεγαλώσει τα υπάρχοντα συστήματα σας ή μπορεί να κατασκευαστεί για την υποστήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών εφαρμογών.
  • Πυκνότητα: Ένα ενοποιημένο σύστημα συγκεντρώνει περισσότερο από τα πάντα σε ένα μικρότερο πακέτο -από άποψη επεξεργασίας, αποθήκευσης, και ικανότητα δικτύωσης. Αυτό μεταφράζεται σε μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, λιγότερη ψύξη και λιγότερη ενέργεια. Μπορείτε να χωρέσετε πολλούς περισσότερους servers σε ένα πολύ μικρότερο χώρο. Είναι ενεργειακά αποδοτικό και ένα εξαιρετικό παράδειγμα της πράσινης πληροφορικής.

Ένα εικονικό περιβάλλον σας δίνει την την δυνατότητα μεγαλύτερης επεξεργαστικής ισχύς σας, αλλά τοποθετεί επίσης ένα μεγαλύτερο βάρος στην υποδομή του δικτύου. Με άλλα λόγια, το δίκτυο έχει γίνει πλέον το νέο σημείο στρες. Τα δίκτυα 1GB Ethernet του παρελθόντος – θέρμανση, ψύξη, καλώδια, δρομολογητές και διακόπτες – τώρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση της χωρητικότητας, η οποία είναι ο λόγος που πολλές εταιρείες κινούνται σε μια συγκλίνουσα αρχιτεκτονική κέντρων δεδομένων αναβαθμίζονται σε  10GB ή ακόμα και 100GB δίκτυο για να διατηρηθεί η μέγιστη την απόδοση και την ταχύτητα.

sprite15

Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε, στο Συγκεντρωτικό Κέντρο Δεδομένων


Θέλετε να δείτε ενα συγκεντρωτικό κέντρων δεδομένων σε δράση; Μάθετε πώς η ομάδα μας ξαναέχτισε ένα κέντρο δεδομένων μιας επιχείρησης και της έδωσε μια ισχυρή, νέα υποδομή για να βελτιώσει τις επιδόσεις και τη χωρητικότητα της.

Δεν είστε σίγουρος αν αυτό είναι το σωστό μέρος για να ξεκινήσετε;

Αν είστε ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά χρειάζεστε ειδική βοήθεια με την αποθήκευση, την παραμετροποίηση του server ή της δικτύωσης, οι υπηρεσίες μας μπορούν να σας δώσουν όση βοήθεια χρειάζεστε.

Απλοποιήστε την επιχείρησή σας και παρακολουθήστε την να μεγαλώνει.

Έχουμε μακροχρόνια συνεργασίες με τις σημαντικότερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας  που θα κάνει τη διαφορά στην επιχείρησή σας.