Loading
sprite12

Υποστήριξη Τελικού Χρήστη

Paper_Plane-512Email

phone-512Τηλ: +30 24310 76050

Χρειάζεστε τους ανθρώπους σας ευχαριστημένους και παραγωγικούς. Μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε αυτό. Και να το εγγυηθούμε.

Η ομάδα σας χρησιμοποιεί πολλαπλές συσκευές για τη διεξαγωγή των εργασιών - smartphones, tablets, υπολογιστές, thin clients και εκτυπωτές - και αν σταματήσουν να λειτουργούν, η επιχείρησή σας υποφέρει. Μια αποτελεσματική λύση υποστήριξης διασφαλίζει ότι το προσωπικό σας υποστηρίζεται, δεν έχει σημασία πού είναι, τι συσκευή χρησιμοποιούν ή πόσο περίπλοκο είναι το θέμα τους. Η ποιότητα της υπηρεσίας είναι η νούμερο ένα απαίτησή σας για τη φροντίδα των τελικών χρηστών σας.
Γι 'αυτό δουλεύουμε μαζί σας για να δημιουργήσουμε συμφωνίες επιπέδου υπηρεσιών που θα καλύψουν τις ανάγκες σας - και στη συνέχεια να προσπαθούμε να τις ξεπερνάμε. Με επικεφαλής τον δικό σας υπεύθυνο εξυπηρέτησης Παράδοσης (SDM), κάθε αναλυτής που θα ασχοληθεί, είναι πιστοποιημένος και λαμβάνει συνεχή εκπαίδευση στα προϊόντα για να εξασφαλιστεί ότι διαθέτει τα πιο σύγχρονα εργαλεία για την επίλυση των ζητημάτων αυτών το ταχύτερο δυνατό.
Θα προσαρμόσουμε τις υπηρεσίες μας για την επιχείρησή σας και τους χρήστες σας, και θα είμαστε σε συνεχή επαφή για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την υπηρεσία που χρειάζεστε.
Τμήμα Support - Το κλειδί για έναν ικανοποιημένο χρήστη.

Παίρνουμε στα σοβαρά την παραγωγικότητα των τελικών χρηστών σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επενδύσει σε υπερσύγχρονα εργαλεία για απομακρυσμένη διαχείριση. Με εξειδικευμένους τεχνικούς υποστήριξης, που θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα σε κάθε κλήση που έχουμε, και σε κάθε βήμα του προβλήματος.

 

Η υπηρεσία βοηθά τους χρήστες και παρέχει 24/7/365 απομακρυσμένη υποστήριξη. Μόλις ένας τελικός χρήστης κάνει μία αίτηση υπηρεσίας – είτε μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε μορφή Web – θα επιδιώξει να επιλύσει το πρόβλημα μέσω του τμήματος support στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα που γίνεται. Σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης υπηρεσιών, μπορούμε επίσης να συνδεθούμε από απόσταση με τους υπολογιστές των χρηστών σας, αν απαιτείται.

 

Καταγράφουμε κάθε κλήση στο τμήμα support και υπάρχει πάντα Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας (QM) να επιβλέπει το επίπεδο εξυπηρέτησης που κάθε τεχνικός παρέχει. Ο QM εξετάζει τις εκθέσεις ποιότητας των τεχνικών καθημερινά και παρέχει ατομική εκπαίδευση που βασίζεται σε τακτικές και τυχαίους ελέγχους των κλήσεων των πελατών. Μέσα από συνεχή ανάλυση και εκπαίδευση, είμαστε σε θέση να παρέχουμε υπηρεσίες που υπερβαίνει διαρκώς τις προσδοκίες του προσωπικού σας.

Επιτόπια υποστήριξη-Όταν η απομακρυσμένη βοήθεια δεν είναι αρκετή.

Για εκείνα τα προβληματα που δεν μπορουν να επιλυθουν μέσω του service desk ή εξ αποστάσεως ελέγχου πρόσβασης, είναι η λύση. Φυσική αναβαθμίση εξοπλισμού, και οι εγκαταστάσεις είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μπορεί να χρειαστεί ένας τεχνικός εμπειρογνώμονας να επισκεφθεί τους χρήστες σας.

 

Με την εξεύρεση του σωστού συνδυασμού των επιτόπου και της απομακρυσμένης εξυπηρέτησης, το γραφείο μας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το κόστος σας και να σας παρέχουμε ένα υψηλότερο επίπεδο στήριξης για την ομάδα σας.

 

Μερικοί από τους παράγοντες που εξετάζουμε είναι:

 

  • Πληθυσμός χρηστών: Συνεργαζόμαστε με εταιρίες που κυμαίνονται σε μέγεθος από πέντε άτομα εως αρκετές δεκάδες
  • Είδος υπηρεσίας: Επιλέξτε από ένα συνδυασμό σταθερών επισκέψεων με χρονοδιάγραμμα, πλήρους απασχόλησης, ή μεμονομένων επισκέψεων
  • VIP χρήστες: Κάθε εταιρεία έχει άτομα που απαιτούν εξαιρετική απόκριση και  επίπεδα υποστήριξης

sprite15

Πράγματα που πρέπει να εξετάσετε, στην Εξυπηρέτηση Τελικού Χρήστη


Στήριξτε το προσωπικό σας με τα κατάλληλα μέσα, παρέχοντάς τους τον κατάλληλο εξοπλισμό και ένα σχέδιο για να έχετε πρόσβαση σε αυτά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Μάθετε περισσότερα για το πώς οι τεχνικοί hardware & software μπορούν να σας βοηθήσουν με μια σύναψη συμβάσεων, και μελετήστε πώς η ενοπίηση συστημάτων μπορεί να κρατήσει τους τελικούς σας χρήστες ευτυχισμένους και παραγωγικούς.

Δεν είστε σίγουρος αν αυτό είναι το σωστό μέρος για να ξεκινήσετε;

 

Οι επιλογές στις υπηρεσίες διαχείρισης είναι μόνο ένας από τους τρόπους για να δώσει στους τελικούς σας χρήστες την υποστήριξη που χρειάζονται. Χρειάζεστε έναν επαγγελματία για να συμπληρώσει την ομάδα σας ή να εκπαιδεύσει την ομάδα που ήδη έχετε; Εξερευνήστε λύσεις κατάρτισης για το προσωπικό μας.

Απλοποιήστε την επιχείρησή σας και παρακολουθήστε την να μεγαλώνει.

Έχουμε μακροχρόνιες συνεργασίες με τις σημαντικότερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας  που θα κάνει τη διαφορά στην επιχείρησή σας.